Poniedziałek 13.05.2024

Kapuśniak z młodej kapusty,( kapusta młoda, mięso i wędlina wieprzowa, koper, pomidory, włoszczyzna(seler), przyprawa warzywna(seler), mąka pszenna, olej kujawski), pieczywo mieszane,(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Makaron z mąki pszennej + sos boloński, (mięso wieprzowe, pomidory, olej kujawski, przyprawa warzywna(seler), kompot z owoców mieszanych, mleko smakowe.

Wtorek 14.05.2024

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Środa 15.05.2024

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Czwartek 16.05.2024

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Piątek 17.05.2024 

Zupa jarzynowa,(ziemniaki, mieszanka warzywna(seler), masło z mleka, mleko, mąka pszenna, natka, śmietana z mleka, przyprawa warzywna(seler), pieczywo mieszane(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Ziemniaki + paluszki rybne panierowane, (filet rybny, olej kujawski, jaja, mąka pszenna), mix sałat,( ogórek świeży, pomidorki koktajlowe, cebula czerwona, sos sałatkowy), kompot z owoców mieszanych, soczek jabłkowy.

 

UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn technicznych lub losowych, niezależnych od pracowników kuchni. Szczegółowy wykaz składników produktów i dań dostępny u intendentki. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra, sól morska i zgodnie z informacją producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, i gorczycy. Pogrubiona czcionka oznacza produkty, w których mogą wystąpić alergeny zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.

 

SMACZNEGO