Poniedziałek 4.12.2023
Zupa z zielonego groszku, (ziemniaki, włoszczyzna(seler), groszek zielony, mięso wieprzowe, mąka pszenna, śmietana z mleka, natka, koper, przyprawa warzywna(seler), pieczywo mieszane, (mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Makaron z mąki pszennej + sos boloński, (mięso wieprzowe, pomidory, olej kujawski, przyprawa warzywna (seler), przyprawa do mięsa(seler), kompot z owoców mieszanych, mandarynka.
Wtorek 5.12.2023
Zupa wiejska, (makaron z mąki pszennej, ziemniaki, włoszczyzna(seler), mięso wieprzowe, natka, przyprawa warzywna(seler),
II danie: Ziemniaki + stek wieprzowy z cebulką, pieczony,(mięso wieprzowe, przyprawa do mięsa(seler), mąka pszenna, bułka wyborowa z mąki pszennej, jaja, przyprawa warzywna(seler), olej kujawski), surówka colesław, (kapusta biała, marchew, por, koper, cytryna, majonez(jaja, musztarda(gorczyca), jogurt naturalny z mleka), kompot z owoców mieszany, mikołaj czekoladowy z mleka.
Środa 6.12.2023
Zupa kalafiorowa, (ziemniaki, kalafior świeży, mięso wieprzowe, włoszczyzna(seler), śmietana z mleka, mleko, koper świeży, natka, mąka pszenna, przyprawa warzywna (seler), pieczywo mieszane(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Frytki pieczone + filet z piersi kurczaka panierowany, (przyprawa do drobiu(seler), jaja, mleko, bułka tarta z mąki pszennej, mąka pszenna, olej kujawski), mix sałat (pomidorki koktajlowe, ogórek świeży, cebula czerwona, koper, miód wielokwiatowy, musztarda(gorczyca),cytryna, oliwa z oliwek), kompot z owoców mieszanych, woda mineralna.
Czwartek 7.12.2023
Zupa pieczarkowa, (ziemniaki, włoszczyzna(seler), pieczarki, przyprawa warzywna(seler), mleko, mięso wieprzowe, mąka pszenna, koper, śmietana z mleka, pieczywo mieszane(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Pierogi wiejskie, (twaróg z mleka, kasza gryczana, cukier, śmietana z mleka), kompot z owoców mieszanych, jabłko.
Piątek 8.12.2023
Zupa szpinakowa, (ziemniaki, szpinak mrożony, włoszczyzna(seler), przyprawa warzywna(seler), mleko, masło z mleka, mąka pszenna, śmietana z mleka), pieczywo mieszane(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Ziemniaki + kotlet rybny mielony, (filet rybny Miruna, jaja, bułka wyborowa i tarta z mąki pszennej, przyprawa do ryb(seler), olej kujawski, natka), sałatka z ogórka kwaszonego,( marchew, por, olej kujawski), kompot z owoców mieszany, sok jabłkowy.
UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn technicznych lub losowych, niezależnych od pracowników kuchni. Szczegółowy wykaz składników produktów i dań dostępny u intendentki. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra, sól morska i zgodnie z informacją producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, i gorczycy. Pogrubiona czcionka oznacza produkty, w których mogą wystąpić alergeny zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.
SMACZNEGO