Poniedziałek 7.04.2025

Zupa meksykańska, (ziemniaki, włoszczyzna(seler), mięso wieprzowe, fasola czerwona, kukurydza konserwowa, czosnek, mąka pszenna, pomidory, przyprawa warzywna(seler), pieczywo mieszane(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Makaron z mąki pszennej + twaróg z mleka, (tłuszcz drobny), kompot z owoców mieszanych, soczek jabłkowy.

Wtorek 8.04.2025

Zupa pomidorowa, (ryż, włoszczyzna(seler), mięso drobiowe, pomidory, natka, mleko, śmietana z mleka, przyprawa warzywna(seler),
II danie: Ziemniaki + kotlet mielony pieczony,(mięso wieprzowe, przyprawa do mięsa(seler), cebula, jaja, bułka wyborowa i tarta z mąki pszennej, przyprawa warzywna(seler), olej kujawski), sałata,(szczypiorek, rzodkiewka, jogurt naturalny z mleka), kompot porzeczkowy, drożdżówka z marmoladą,(mąka pszenna, jaja).

Środa 9.04.2025

Zupa krem brokułowa, (ziemniaki, brokuły mrożone, masło z mleka, włoszczyzna(seler), śmietana z mleka, mleko, przyprawa warzywna(seler), pieczywo mieszane,(grzanki (czosnek granulowany, zioła prowansalskie, olej kujawski, mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Pierogi z mięsem i cebulką, (mięso wieprzowe, cebula, przyprawa warzywna(seler), mąka pszenna, cebula, olej kujawski), surówka z marchewki,(chrzan tarty, cytryna, jogurt naturalny z mleka, kompot wiśniowy, gruszka.

Czwartek 10.04.2025

Zupa ogórkowa, (ziemniaki, ogórki kwaszone, włoszczyzna(seler), mięso wieprzowe, śmietana z mleka, mąka pszenna, mleko, przyprawa warzywna(seler), pieczywo mieszane(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Ziemniaki + paprykarz drobiowy,(filet z piersi kurczaka, papryka, przyprawa warzywna(seler), mąka pszenna, olej kujawski), mix sałat,(ogórek świeży, pomidorki koktajlowe, cebula czerwona, koper, cytryna, musztarda(gorczyca), oliwa z oliwek, miód wielokwiatowy), kompot z owoców mieszanych, kiwi.

Piątek 11.04.2025

Zupa pieczarkowa, (pieczarki, makaron z maki pszennej, włoszczyzna(seler), masło z mleka, przyprawa warzywna (seler), natka, mąka pszenna, śmietana z mleka),
II danie: Ziemniaki + kostka rybna panierowana,(filet rybny, jaja, mąka pszenna, olej kujawski), surówka z kapusty kwaszonej,(marchew, cebula, jabłko, żurawina suszona, olej kujawski), kompot malinowy, woda mineralna.

UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn technicznych lub losowych, niezależnych od pracowników kuchni. Szczegółowy wykaz składników produktów i dań dostępny u intendentki. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra, sól morska i zgodnie z informacją producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, i gorczycy. Pogrubiona czcionka oznacza produkty, w których mogą wystąpić alergeny zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.

 

SMACZNEGO