Poniedziałek 18.11.2024

Zupa szpinakowa, (ziemniaki, włoszczyzna(seler), szpinak mrożony, masło z mleka, mleko, mąka pszenna, jaja, śmietana z mleka, przyprawa warzywna(seler), pieczywo mieszane(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Łazanki, (makaron z mąki pszennej, kapusta kwaszona, wędlina wieprzowa, przyprawa warzywna(seler),pomidory, pieczarki, olej kujawski), kompot z owoców mieszanych, sok jabłkowy.

Wtorek 19.11.2024

Zupa pomidorowa, (ryż, włoszczyzna(seler), koper, mięso drobiowe, mleko, śmietana z mleka, przyprawa warzywna(seler),
II danie: Ziemniaki + filet z piersi kurczaka panierowany, (filet z piersi kurczaka, jaja, mąka pszenna, mleko, bułka tarta z mąki pszennej, przyprawa do drobiu(seler), olej kujawski, przyprawa warzywna(seler), pomidory, mąka pszenna), sałata,(szczypiorek, rzodkiewka, jogurt naturalny z mleka), kompot z owoców mieszanych, mus owocowy .

Środa 20.11.2024

Zupa koperkowa, (ziemniaki, włoszczyzna(seler), koper świeży, śmietana z mleka, mąka pszenna, mleko, mięso wieprzowe, przyprawa warzywna(seler), pieczywo mieszane(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Fasolka po bretońsku, (mięso i wędlina wieprzowa, fasola biała, pomidory, przyprawa warzywna(seler), olej kujawski), bułka kajzerka i razowa, (mąka pszenna, mąka żytnia), kompot porzeczkowy, jogurt owocowy z mleka..

Czwartek 21.11.2024

Zupa brokułowa, (ziemniaki, brokuły, włoszczyzna(seler), mięso wieprzowe, śmietana z mleka, mleko, mąka pszenna, przyprawa warzywna(seler), natka), pieczywo mieszane, (mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Naleśniki z serem, śmietaną i brzoskwinią (twaróg z mleka, śmietana z mleka, jaja, mąka pszenna, brzoskwinie w syropie, mleko, olej kujawski), kompot wiśniowy, jabłko.

Piątek 22.11.2024 

Barszcz czerwony zabielany, (buraki, włoszczyzna(seler), masło z mleka, mąka pszenna, mleko, śmietana z mleka, przyprawa warzywna(seler), pieczywo mieszane,(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Ziemniaki + filet rybny pieczony, (filet rybny Miruna, mąka pszenna, jaja, bułka tarta z mąki pszennej, mleko, przyprawa do ryb(seler), olej kujawski), sałatka z ogórka kwaszonego, (marchew, por, olej kujawski), kompot z owoców mieszanych, kiwi.

 

UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn technicznych lub losowych, niezależnych od pracowników kuchni. Szczegółowy wykaz składników produktów i dań dostępny u intendentki. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra, sól morska i zgodnie z informacją producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, i gorczycy. Pogrubiona czcionka oznacza produkty, w których mogą wystąpić alergeny zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.

 

SMACZNEGO